ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΟ!

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος είμαστε επίσημο εξεταστικό κέντρο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καγκουρό Μαθηματικών. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου που επιθυμούν να διαγωνιστούν από οποιοδήποτε σχολείο.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί 30 Μαρτίου 2024

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 8 Μάρτιου 2024.

Για περαιτέρω πληροφορίες και για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία στο τηλέφωνο  2394020040.

Recommended Posts