Το παρόν πρόγραμμα αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» στο πλαίσιο της δράσης: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)». Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.

 

Σκοπός του προγράμματος:

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν  με τις εργασίες ανάπτυξης, εγκατάστασης  και αναβάθμισης των εφαρμογών λογισμικού που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ειδικότερα θα πρέπει να εξοικειωθούν με θέματα ανάλυσης, σχεδίασης, μεθόδων κωδικοποίησης, ελέγχων και συντήρησης Λογισμικού. Παράλληλα να εξοικειωθούν οι καταρτιζόμενοι με εργαλεία μοντελοποίησης της διαδικασίας ανάπτυξης ενός λογισμικού. 

Επίσης  να αποκτήσουν οι καταρτιζόμενοι ικανότητες ανάλυσης και προγραμματισμού επίλυσης προβλημάτων με τη βοήθεια της γλώσσας προγραμματισμού python και java. Επιπλέον, να έρθουν σε επαφή με τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό και την διαχείριση δεικτών.

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος:

Στο παρόν πρόγραμμα:

  1. Παρουσιάζονται βασικά θέματα πληροφορικής.
  2. Αναφέρονται βασικές αρχές της επιστήμης των υπολογιστών.
  3. Γίνεται η εξοικείωση με τη λεκτική αναπαράσταση (ψευδοκώδικα) των αλγορίθμων.
  4. Παρουσιάζονται τα βασικότερα κριτήρια για τη σχεδίαση ενός λογισμικού ή προγραμμάτων και τα χαρακτηριστικά των αλγορίθμων. Επίσης, γίνεται αναφορά στον δομημένο προγραμματισμό και αναλύονται κάποιες πρακτικές προγραμματισμού. Αναφέρονται τεχνικές εντοπισμού και διόρθωσης σφαλμάτων μετά από testing.
  5. Γίνεται περιεκτική και ουσιαστική παρουσίαση γλωσσών  προγραμματισμού. Οι γλώσσες έχουν απλό συντακτικό, εξαιρετική αναγνωσιμότητα. με σημαντικές δυνατότητες προς διάφορες κατευθύνσεις (ισχυρές γλώσσες προγραμματισμού). Είναι κατάλληλες για αρχάριους και για έμπειρους προγραμματιστές, είναι αντικειμενοστραφής και υπάρχουν αρκετά πακέτα υποστήριξης (βιβλιοθήκες).

Μαθησιακά αποτελέσματα:

Το πρόγραμμα αυτό έχει συγκεκριμένη δομή και αλληλουχία και έχει ως σκοπό να βοηθήσει -μεταξύ άλλων- τον εκπαιδευόμενο στα ακόλουθα:

  1. Αναβάθμιση και επικαιροποίηση εφαρμογών λογισμικού και υποστήριξη των αντίστοιχων χρηστών των εφαρμογών λογισμικού-δικτύων, βάσει υφιστάμενων μελετών και διαδικασιών.
  2. Συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων, εφαρμόζοντας υφιστάμενες μελέτες και σχέδια.
  3. Αξιολόγηση σε επίπεδο εφαρμογής-υλοποίησης-συντήρησης εφαρμογών λογισμικού, εφαρμόζοντας υφιστάμενες αναλύσεις και σχέδια ανάπτυξης.
  4. Εκτέλεση αυτόνομα, εγκαίρως και με υπευθυνότητα τεχνικών εργασιών επί του λογισμικού του πληροφοριακού συστήματος ή των ανεξάρτητων Η/Υ, εφαρμόζοντας τις γενικές και ειδικές οδηγίες του κατασκευαστή του λογισμικού.
  5. Ανάπτυξη αυτόνομα, ή συμμετέχοντας σε ομάδες ανάπτυξης, εφαρμογών πληροφορικής (application software) κατανοώντας τις λειτουργικές απαιτήσεις, όπως αυτές διατυπώνονται σε αντίστοιχα κείμενα (ανάλυση απαιτήσεων) ή μέσω των οδηγιών του υπεύθυνου ανάπτυξης (αναλυτή).

Συνολική διάρκεια του προγράμματος σε ώρες (Σύγχρονη – Ασύγχρονη – Διά Ζώσης)

200 ώρες εκπαίδευση

Ώρες δια ζώσης Κατάρτισης: 70       

Ώρες Σύγχρονης εξ αποστάσεως: 70

Ώρες Ασύγχρονης: 60

Δικαιολογητικά:

  1. Ταυτότητα
  2. Απολυτήριο Γυμνασίου, Λυκείου ή Πτυχίο (από Ελλάδα) διαφορετικά απολυτήριο από εξωτερικό όπου θα περιλαμβάνεται και το πρωτότυπο και η μετάφραση καθώς και σφραγίδα Χάγης
  3. ΙΒΑΝ όπου θα φαίνεστε πρώτος/η δικαιούχος
  4. Βεβαίωση ΟΑΕΔ τρέχουσας κατάστασης

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να μας τα αποστείλετε στο email  zachariagrammateia1@gmail.com 

 

 

 

Recommended Posts